Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cynamonowym cieście

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna typ 650 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
cukier 1 lyzeczka
jajko 1 szt
cynamon 0,5 lyzeczki
proszek do pieczenia szczypta
jabłka 3 szt
olej rzepakowy do smażenia
jogurt grecki do podania
cukier puder do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cynamonowym cieście

Kroki postępowania

1
Z mąki, proszku, mleka i jajka zmiksować ciasto. Dodać cukier i cynamon, zmiksować ponownie.
Krok 1 - Jabłka w cynamonowym cieście foto
2

Jabłka obrać, pokroić w grube plastry.
Krok 2 - Jabłka w cynamonowym cieście foto
3
Zanurzać w cieście, wyjmować widelcem.
Krok 3 - Jabłka w cynamonowym cieście foto
4

Kłaść na niewielką ilość rozgrzanego oleju rzepakowego.
Krok 4 - Jabłka w cynamonowym cieście foto
5

Smażyć z obu stron na rumiano, odkładać na ręcznik papierowy.

Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem z dodatkiem jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany
Krok 5 - Jabłka w cynamonowym cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 07.08.2014 17:34
A ja nie znam, nigdy tak robionych jabłek nie jadłam, chętnie spróbuję.
caralajna 24.07.2014 18:29
jabłka w cieście to mój smak z dzieciństwa, pyszności
slonko888 20.07.2014 22:05
mmm uwielbiam
Sroczka 20.07.2014 20:26
Ja też bardzo takie lubię.
Beatris 20.07.2014 20:21
Uwielbiam tak przygotowane jabłuszka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak