Jabłka w cieście biszkoptowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • szklanka cukru kryształu

    1/2 szt
  • szklanka mąki pszennej

    1/2 szt
  • łyżeczka proszku do pieczenia

    1/2 szt
  • tłuszcz do smażenia

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić sztywną pianę z białek. Dalej ubijać, dodając stopniowo cukier i po jednym żółtku, na końcu dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Krążki jabłek zanurzać w cieście, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zbigniew1975 19.10.2013 21:18
super pomysł
Magda60 16.01.2012 18:57
super
novita23 19.12.2011 08:17
super
tomek18 07.10.2011 10:23
pyszne są polecam
Olaa 19.08.2011 21:35
super
misia53 14.08.2011 00:56
bardzo smaczne ...robię tak
gacopierz23 14.07.2011 21:39
świetne
ronald88 08.07.2011 10:07
super
Barbara55 03.07.2011 15:01
dla mnie bomba :-)
kielcok1 06.06.2011 17:05
ciekawa propozycja wykorzystania jabłek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat