Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 125 g
jajko 1
jabłka 6
cukier wanilinowy 1
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Mąkę zagniatamy z margaryną i cukrem .Dodajemy jajko i cukier wanilinowy.Jabłka myjemy i usuwamy środki .Ciasto wałkujemy na cienki placek i kroimy w kwadraty takie by jabłko swobodnie można było zawinac ,W środek po nasionach jabłka wypełniamy rodzynkami i posypujemy cukrem.Możemy dodac dżem.Zawinięte jabkła układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i pieczemy na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.01.2014 07:37
chętnie spróbuję
Magda60 23.02.2013 11:55
pyszne
Wafelek2601 23.12.2012 11:56
Super
Beata23 09.11.2012 09:53
super, muszę upiec
jeta72 16.06.2012 22:38
pyszne!!!
zdzislawa2 11.03.2012 17:36
pycha
RenataZ-et 04.03.2012 00:39
na pewno efektownie wyglądają takie jabłuszka w cieście
Edyta38 07.06.2011 21:10
super
SmacznaPyza 26.02.2011 10:47
fajny pomysł z całym jabłkiem...jeszcze takich nie robiłam ale na pewno wypróbuję :-)
ElizaT 16.12.2010 12:41
smaczne jabłuszka!
ben-ka 16.12.2010 09:29
Ciekawy pomysł:)
MAŁGORZATA108 15.12.2010 20:31
Muszę się skusić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak