Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI

jajko 4 sztuki
mąka 4 szklanki
mleko 2,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia

DODATKOWO

olej do smażenia
jabłka do środka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Mąkę przesiewamy do miski. Wbijamy jajka, wsypujemy cukier i proszek do pieczenia, a następnie wlewamy mleko.
Wszystkie składniki ciasta razem mieszamy za pomocą miksera w plastikowej misce. Jabłka obieramy, kroimy na plasterki i stopniowo, dodajemy do ciasta ( Nie wszystkie na raz bo ciasto nam rozrzednie). Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażymy do zrumienienia z obu stron. Podajemy do mleka i posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:42
Super przepis
Iwusia 29.12.2016 22:26
takie dania to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak