Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 5 szt
jajko 4 szt
mąka pszenna 50 dag
mleko 1/2 L
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 lyżeczka
cynamon Prymat
cukier puder
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, mlekiem i mąką oraz proszkiem, na koniec dodać ubite białka na sztywno i delikatnie połączyć.
Jabłka umyć, obrać , wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na 1 cm plastry. Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.
Po wyjęciu osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Podawać jeszcze ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.09.2016 17:25
fajny deser
Ola1young 21.09.2016 16:28
pyszne,babcia robi podobnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak