Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w ciescie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
śmietana 30% 1/4 szklanki
sól
olej do smażenia
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier puder
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w ciescie

Kroki postępowania

1
Jajko,mąke,śmietanę,mleko i cynamon dobrze miksować z odrobiną soli.Następnie należy odstawic ciasto na ok. 30 min. w temperaturze pokojowej.
Krok 1 - Jabłka w ciescie foto
2
Jabłka należy dokładnie umyć,obrać i pokroic w cienkie plasterki oraz usunąć gniazda nasienne.
Krok 2 - Jabłka w ciescie foto
3
Na rozgrzaną patelnię układamy jabłka obtoczone w ciescie. Nalezy smazyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Jabłka w ciescie foto
4
Na koniec pospać cukrem pudrem.
Krok 4 - Jabłka w ciescie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.04.2014 23:41
Fajny deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak