Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 1 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 2 szt
jabłka 4 szt
cukier 3 łyżki
cynamon Prymat
olej do smażenia
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Mleko zmiksuj z mąką i żółtkami jaj, dodaj ubite na sztywno ze szczyptą soli i cukrem białka jaj, delikatnie wymieszaj. Jabłka obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w 0,5 cm plasterki. Maczaj pokrojone jabłka w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano. Posyp obficie cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.12.2011 00:11
Dobre.
pacpaw 21.11.2011 21:28
świetne, muszę racuchy zrobić z jabłkiem a to będzie następne
Wacław 06.10.2011 12:52
pyszne !
Jarlin 10.09.2011 09:25
Mniam, apetycznie wyglądają te jabłuszka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak