Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średnie cebule 8 szt
marchew
ząbek czosnku
cukier
ocet
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cebuli

Obieramy cebulę i wyjmujemy ich wnętrza zostawiajac tylko grube scianki. Wyjęte środki drobno siekamy. Obieramy jabłka i ucieramy na drobnej tarce, marchew na grubej. Mieszamy wszystko razem, solimy, dodajemy trochę cukru i pieprzu. przygotowanym nadzieniem wypełniamy cebule. Wodę z octem doprowadzamy do wrzenia (2/3 litra wody i 1/3 litra octu) i wkładamy cebule do gorącej marynaty, trzymamy w niej przez godzinę. Gdy wyjmiemy, posypujemy posiekanym drobno czosnkiem. Podajemy jako dodatek do wieprzowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak