Jabłka w biszkopcie

Jabłka w biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 sztuki
  • mąka

    6 łyżeczek
  • cukier

    6 łyżeczek
  • jaja

    2 sztuki
  • cukier waniliowy

  • cukier puder

  • tłuszcz do formy

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, przekroić na pół oraz usunąć gniazda nasienne. Ubić pianę z białek na sztywno. Pod koniec ubijania dać cukier, jeszcze ubić, włożyć żółtka i mąkę oraz wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem oraz wysypać bułką. Ułożyć jabłka na blasze tak, by miejsce przekrojone było na wierzchu. Ciastem oblać jabłka. Upiec. Po upieczeniu i przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
Spożyć w dniu upieczenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat