Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
mąka 6 łyżeczek
cukier 6 łyżeczek
jaja 2 sztuki
cukier waniliowy
cukier puder
tłuszcz do formy 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Porada

Spożyć w dniu upieczenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w biszkopcie

Jabłka obrać, przekroić na pół oraz usunąć gniazda nasienne. Ubić pianę z białek na sztywno. Pod koniec ubijania dać cukier, jeszcze ubić, włożyć żółtka i mąkę oraz wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem oraz wysypać bułką. Ułożyć jabłka na blasze tak, by miejsce przekrojone było na wierzchu. Ciastem oblać jabłka. Upiec. Po upieczeniu i przestygnięciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak