jabłka suszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 kg
  • suszarka do warzyw

  • sita

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, wydrążyć środki, pokroić w plastry, układać na sitach suszarki do warzyw, suszyć, od czasu do czasu zmieniać kolejność sit. Po wysuszeniu przesypać do pojemnika i zamknąć szczelnie. Nie obieram jabłek ze skórki bo w niej jest dużo witamin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 10.01.2011 16:20
a jeszcze mocze w wodzie z kwaskiem dla zachowaniu bieli jabłek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat