Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka suszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
suszarka do warzyw
sita

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka suszone

Jabłka umyć, wydrążyć środki, pokroić w plastry, układać na sitach suszarki do warzyw, suszyć, od czasu do czasu zmieniać kolejność sit. Po wysuszeniu przesypać do pojemnika i zamknąć szczelnie. Nie obieram jabłek ze skórki bo w niej jest dużo witamin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 10.01.2011 16:20
a jeszcze mocze w wodzie z kwaskiem dla zachowaniu bieli jabłek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak