Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone z cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 6 łyżek
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone z cynamonem

Jabłka obieramy i kroimy w kawałki lub ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Do garnka wkładamy przygotowane wcześniej jabłka podlewamy odrobiną wody i rozsmażamy dobrze. Następnie dodajemy cukier i cynamon. Jeszcze należy rozsmażyć aby cukier i cynamon dobrze się rozpuściły. Gotowe jabłka można jeść od razu lub gorące nakładać do słoików , szczelnie zakręcić i poczekać aż wystygną. Zimne zanosimy do spiżarni. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 04.04.2013 10:20
też lubię takie jabłka ..
Ewelina47 04.12.2012 12:30
i do tego ciepła bułeczka
medi 05.11.2012 12:25
Fajny deserek,mój synek bardzo lubi jabłka,zrobię mu takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak