Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1 kg
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone

Jabłka obrać z skórki, pokroić na kawałki wyjmując gniazda nasienia. Następnie włożyć do garnka i rozsmażyć na małym ogniu. Następnie dodać cukier i smażyć co jakiś czas mieszając. Kiedy jabłka będą już dobrze rozsmażone dodać żelfix i jeszcze smażyć około 5-10 minut. Dobrze rozsmażone jabłka nałożyć do wyparzonych słoików , odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Następnie zimne zanieść do spiżarni.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.01.2013 10:18
bardzo smaczne do szarlotki
Ewa6274879 13.12.2012 20:59
mam spory zapas w spiżarni :)
jozefinach 11.12.2012 12:47
Do szarlotki doskonałe.
Bernadeta1 22.11.2012 14:02
super takie jabłka.
Ewelina47 05.11.2012 20:58
lubię zjeść ze świeżą bułeczką
Botwinka 25.10.2012 22:37
idealny do naleśników :)
pistacja 25.10.2012 14:09
polecam
cukiereczek 25.10.2012 13:39
mniam
ziutula
ziutula 25.10.2012 13:14
tez mam sporo narobione weków jabłkowych
Barbara/zuza22_85 25.10.2012 12:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak