Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka prażone we francuskim cieście pod migdałową posypką.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 sztuka
jabłka prażone
płatki migdałowe wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka prażone we francuskim cieście pod migdałową posypką.

Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na kwadraty.

Całe jajko roztrzepać w filiżance, a następnie pędzelkiem posmarować każdy kwadracik ciasta francuskiego. Na jeden bok położyć jabłka prażone.

Składać każdy kwadrat z jabłkami na połowę.

Przełożyć na blachę ( taką z piekarnika ) wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie wierzch posmarować jajkiem.

Każde ciasteczko obficie obsypać płatkami migdałowymi.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i piec do zrumienienia przez 15 - 20 minut.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak