Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka prażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka prażone

Kroki postępowania

1
Jabłka kwaśne (im kwaśniejsze tym lepsze) obierz ze skórki. Usuń nasiona.
Krok 1 - jabłka prażone foto
2
Pokrój jabłka w talarki (ósemki).
Krok 2 - jabłka prażone foto
3
Następnie pokrojone jabłka wsyp do garnka. Piecz na małym ogniu. Co jakiś czas ugniataj i tnij na mniejsze kawałeczki za pomocą szpatułki.
Krok 3 - jabłka prażone foto
4
Gdy jabłka trochę zmiękną zasyp cukrem. Dalej mieszaj, aby się nie przykleiły do dna.
Krok 4 - jabłka prażone foto
5
Po około 10 minutach zdejmij z ognia, aby jabłka się za bardzo nie rozgotowały.
Krok 5 - jabłka prażone foto
6
Przełóż do słoików. Zagotuj.
Krok 6 - jabłka prażone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 23.09.2014 20:47
lubię takie
Christopher 23.09.2014 20:28
U mnie zapas juz też zrobiony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak