Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka pod pierzyną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
powidła śliwkowe 3 łyżki
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka pod pierzyną

Jabłka umyć wydrążyć gniazda nasienne, w powstałe otwory włożyć po łyżce powideł.

Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, piec w piekarniku ok 20 min.

w międzyczasie żółtko ubić z cukrem dodać do niego mąkę i wymieszać zalać wrzącym mlekiem i podgrzewać cały czas mieszając aż sos zgęstnieje .

Białko ubić na sztywno

Gęstym sosem zalac jabłka 5 min przed koncem pieczenia na sos wyłożyc bakalie i przykryc ubita pianą i wstawic do piekarnika jeszcze na 5 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 21.07.2013 21:51
bardzo fajny przepis
marcia7 21.07.2013 21:43
ale fajne takie jabłka
MC_S 21.07.2013 20:05
zasmaczysy pomysł. ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak