Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod kruszonką z musli

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki śniadaniowe 300 gram musli
mąka 150 gram
masło 150 gram
jabłka ok 6-7 sztuk
cynamon Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
listki melisy do dekoracji

Porada

To szybki i smaczny deser. Osobiście mam słabość do takich ciepłych i słodkich posiłków:).

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod kruszonką z musli

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki.
Formę smarujemy tłuszczem
Krok 1 - Jabłka pod kruszonką z musli foto
2
Tak przygotowaną napełniamy jabłkami.
Krok 2 - Jabłka pod kruszonką z musli foto
3
Mąkę, musli, cukier oraz masło przekładamy do jednej miski. W dłoniach zagniatamy składniki, tak by powstała kruszonka.
Krok 3 - Jabłka pod kruszonką z musli foto
4
Do gotowej dokładamy cynamon. Kruszonkę wykładamy na jabłka.
Krok 4 - Jabłka pod kruszonką z musli foto
5
Całość zapiekamy około 30-40 minut w 180˚C. Kruszonka powinna się ładnie zarumienić
Krok 5 - Jabłka pod kruszonką z musli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.08.2014 13:09
lubię takie desery :)
Kejti 26.08.2014 10:17
Chętnie spróbuję :-)
gusia1000 16.08.2014 23:48
Fajny deser.
Róża1 16.08.2014 22:18
Świetna przekąska !!! zabieram przepis :-).
IlonaAlbertos 16.08.2014 22:03
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak