Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod kruszonką migdałową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
migdały obrane 20 dag
masło 15 dag
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod kruszonką migdałową

W malakserze zmiksować cukier, mąkę i migdały, aż będą grubo pokruszone. Dodać masło i miksować, aż całość zamieni się w grudki ciasta. Pokrojone w grube plastry jabłka ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Przysypać grudkami ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 st. C. Piec ok. 40 minut, aż jabłka będą miękkie, a ciasto złote i kruche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 04.01.2011 07:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak