Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
daktyle 100 g
cynamon 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy
masło 15 dag
cukier puder 15 dag
mąka 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Dodać do jabłek cukier waniliowy jeśli jabłka są słodkie 1/2 cukru oraz cynamon i wymieszać.
Krok 1 - Jabłka pod kruszonką foto
2
Daktyle pokroić na małe kawałki.
Krok 2 - Jabłka pod kruszonką foto
3
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i włożyć jabłka, na jabłka wyłożyć pokrojone daktyle.
Krok 3 - Jabłka pod kruszonką foto
4
Z mąki, masła i cukru pudru zrobić kruszonkę, zagniatać w rękach aż składniki się połączą i będą tworzyć grudki.
Krok 4 - Jabłka pod kruszonką foto
5
Wstawić do piekarnika na 160-180 stopni i piec aż kruszonka będzie miała złoty kolor
Krok 5 - Jabłka pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 04.01.2014 17:22
bardzo lubię
dodi 24.03.2013 16:13
pyszne na pewno wypróbuje
gusia1000 24.03.2013 15:28
Lubię takie coś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak