Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod chrupiącą kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ser ricotta 120 gram
czekolada gorzka 50 gram
mąka pszenna 2 łyżki
jabłka 3 sztuki
masło 1 łyżka
cukier puder 1 łyżeczka
cynamon Prymat

dekoracja

czekolada gorzka
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod chrupiącą kruszonką

1. Jabłka umyć, ściąć plasterek od strony ogonka i wydrążyć środki.
2. Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać serek i wymieszać.Wypełnić środki jabłek.
3. Do mąki dodać masło, cukier i cynamon. W palcach zrobić kruszonkę.Posypać grubą warstwą na jabłka. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15 min. w temp. 190 stopni.
4. Gorzką czekoladę rozpuścić, polać upieczone jabłka i udekorować miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak