Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka płonące

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 70 dag
masło 2,5 łyżki
cukier 1,5 łyżki
dżem malinowy 3 łyżki
spirytus 2 łyżki
orzechy włoskie 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka płonące

Jabłka umyj, obierz, wydrąż gniazda nasienne. Pokrój w niezbyt cienkie pierścienie. na patelni rozgrzej masło z cukrem, podsmaż na nim szybko jabłka z obu stron. Na każdym połóż trochę dżemu, podgrzej razem. Zdejmij z patelni, ułóż w żaroodpornych kompotierkach. Polej sosem wytworzonym podczas smażenia. Posyp posiekanymi orzechami, zalej spirytusem. Ustaw kompotierki na talerzykach, w momencie podawania podpal.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak