Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z twarogiem, rodzynkami i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
twaróg półtłusty 50 gram
orzechy włoskie siekane 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
cukier puder 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat duża szczypta
masło do wysmarowania naczynia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z twarogiem, rodzynkami i orzechami

Kroki postępowania

1
Jabłka dokładnie myjemy, osuszamy i wykrawamy gniazda nasienne zostawiając spód w całości.
Krok 1 - Jabłka pieczone z twarogiem, rodzynkami i orzechami foto
2
Twaróg z cukrem, orzechami, rodzynkami i cynamonem dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Jabłka pieczone z twarogiem, rodzynkami i orzechami foto
3
Masą twarogową napełniamy jabłka. Układamy je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.
Krok 3 - Jabłka pieczone z twarogiem, rodzynkami i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 20.11.2015 14:00
gratuluje fajnego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak