Jabłka pieczone z suszonymi morelami i dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone morele

  • jabłko kwaśne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, ściąć górę i wydrążyć gniazda nasienne. Morele drobno pokroić.Do każdego jabłka wkładać po trochu moreli i na wierzch dżem,Przykrywać wierzchem jabłka.Zawinąć w folię aluminiową i piec aż będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.08.2013 11:27
lubię takie jabłka
Emilia22 01.12.2011 10:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat