Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka pieczone z sago

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sago 4 łyżki
woda 8 łyżek
jabłka 75 dkg
cukier 5 dkg
sok jabłkowy 1 szklanka
masło 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka pieczone z sago

Sago moczę w wodzie 3 godziny. Jabłka obieram i usuwam gniazda nasienne, kroję w plasterki. Układam warstwami w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, na każdą warstwę dodaję trochę sago. Skórki z jabłek gotuję 10 minut w soku jabłkowym. Odcedzam, dodaję cukier i wlewam do naczynia żaroodpornego. na wierzch kładę kawałki masła i zapiekam w piekarniku 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 17.08.2012 18:11
super
Kekerboom 17.08.2012 12:53
super
sznycel 17.08.2012 12:50
uwielbiam desery z jabłakmi i kaszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak