jabłka pieczone z sago

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sago

    4 łyżki
  • woda

    8 łyżek
  • jabłka

    75 dkg
  • cukier

    5 dkg
  • sok jabłkowy

    1 szklanka
  • masło

    2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sago moczę w wodzie 3 godziny. Jabłka obieram i usuwam gniazda nasienne, kroję w plasterki. Układam warstwami w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, na każdą warstwę dodaję trochę sago. Skórki z jabłek gotuję 10 minut w soku jabłkowym. Odcedzam, dodaję cukier i wlewam do naczynia żaroodpornego. na wierzch kładę kawałki masła i zapiekam w piekarniku 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 18:11
super
Kekerboom 17.08.2012 12:53
super
sznycel 17.08.2012 12:50
uwielbiam desery z jabłakmi i kaszą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat