Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z konfiturą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

konfitura wiśniowa 4 łyżki
cukier puder do smaku
rum 2 łyżeczki
jabłko 4 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z konfiturą

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, po 10 minutach odsączyć i skropić rumem.jabłka umyć , wydrążyć środek, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią. Do wydrążonych jabłek dodać konfiturę i rodzynki. Piec w nagrzanym piekarniku /170 stopni/ok 20 minut. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 25.02.2011 15:35
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak