Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z kaszą i czekoladą Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt duże
Syrop: 6 łyżek trzcinowy
krem czekoladowy 6 łyżek
mieszanka keksowa 3 łyżki
kasza gryczana 5 łyżek ugotowanej na sypko

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z kaszą i czekoladą Zewy


Jabłka umyć, przeciąć na połówki i wydrążyć gniazda nasienne ale tak aby otwory były dość spore.
Kaszę wymieszać z mixem keksowym.
We wgłębienie każdej połówki jabłka nałożyć po łyżeczce kremu czekoladowego ( jeśli nie macie takiego jak ja możecie użyć dowolnego ).
Następnie wgłębienie wypełnić kaszą i nałożyć dodatkowo kopczyk z mieszanki kaszy i mixu.
Jabłka ułożyć w blaszce do pieczenia ( można wyłożyć ją papierem do pieczenia ).
Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec jabłka około 30 minut w zależności od rodzaju jabłek.
W trakcie pieczenia można kontrolować miękkość jabłek patyczkiem do szaszłyków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 01.04.2016 20:14
zapowiada się bardzo smacznie
foczka-ks 01.04.2016 09:27
apetyczny masz sposób
Renataj 31.03.2016 14:00
Ciekawy pomysł.
ilka01 31.03.2016 12:24
pyszności:)
Wafelek2601 31.03.2016 08:46
Wygląda super
Wiesława1 31.03.2016 08:29
Świetny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak