Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z dynią i orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Jabłka pieczone to łatwy do przygotowania bardzo smaczny deser. Wydrążone jabłka napełniłam dynią i orzechami, były przepyszne.

Składniki:

jabłka 8 sztuk
dynia 30 dag
cukier waniliowy 1 łyżka
miód 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
orzechy włoskie siekane 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z dynią i orzechami

Sposób przygotowania:

1
Dynię umyć, usunąć miąższ z pestkami i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Dodać mielony cynamon, cukier z wanilią i miód, wymieszać.
Krok 1 - Jabłka pieczone z dynią i orzechami foto
2
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Napełnić przygotowanym farszem dyniowym.
Krok 2 - Jabłka pieczone z dynią i orzechami foto
3
Po wierzchu posypać posiekanymi orzechami. Naczynie z jabłkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do miękkości około 30-40 minut. Długość pieczenia zależy od wielkości jabłek.
Krok 3 - Jabłka pieczone z dynią i orzechami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 06.12.2018 10:10
Często przygotowuję takie jabłuszka i zawsze inaczej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak