Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone pod cytrynową bezą

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko winne 70 dag
biszkopty podłużne 100 g
masło 1 łyżka
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon Prymat szczypta
białko 3 sztuki
cukier puder 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone pod cytrynową bezą

Kroki postępowania

1
Biszkopciki pokruszyć,wsypać do ceramicznych małych kokilek do pieczenia.
Krok 1 - Jabłka pieczone pod cytrynową bezą foto
2
Jabłka oskrobać pokroić na kawałki lub grubsze plasterki.W rondelku rozpuścić masło z cukrem,dodać jabłka i chwilę poddusić wszytko razem dodać szczyptę cynamonu do smaku.
Krok 2 - Jabłka pieczone pod cytrynową bezą foto
3
Białka ubić na sztywną pianę,wsypać pod koniec cukier puder i wlać sok z cytryny,zmiksować.
Krok 3 - Jabłka pieczone pod cytrynową bezą foto
4
Na pokruszone biszkopciki w foremkach wyłożyć jabłka a na wierzch posmarować cytrynową bezą. Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiec około 20-25 minut aż beza się zrumieni.
Krok 4 - Jabłka pieczone pod cytrynową bezą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 21.09.2014 20:11
Bardzo smaczny sposób na jabłka i najważniejsze, że prosty.
Mniam 21.09.2014 19:02
Deser w sam raz dla mnie :)
wyattearp 21.09.2014 16:53
super !! to lubię
Kuchenka 21.09.2014 16:28
apetyczne bardzo
as28 21.09.2014 15:29
fajny deserek
inka2012 21.09.2014 15:12
wygląda smakowicie!
Janina 21.09.2014 14:04
Ciekawe smakolyki
Pietruszka 21.09.2014 14:03
wygląda bardzo apetycznie
lee-aa 21.09.2014 14:00
pyszne i lekkie :)
noninka77 21.09.2014 13:19
Same pyszności :)
Ali 21.09.2014 11:57
Świetnie to wygląda! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak