Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone nadziewane daktylami i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
daktyle 200 gram
rodzynki 100 gram
miód prawdziwy 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone nadziewane daktylami i rodzynkami

Jabłka obieramy i wydrążamy środki. Daktyle kroimy . Jabłka nadziewamy daktylami i rodzynkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy miodem i zapiekamy ok 20 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak