Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone faszerowane ryżem, bakaliami i cynamonem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
miód 2 łyżeczki
bakalie 2 łyeczki
cynamon 2 szczypty
ryż biały 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone faszerowane ryżem, bakaliami i cynamonem

Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne i zrobić miejsce na farsz.
Do środka każdego jabłka wlać po łyżeczce miodu, dodać ryż wymieszany z bakaliami (rodzynki, śliwki suszone, orzechy, figi, migdały, żurawina, itp) i cynamonem.
Jabłka włożyć do woreczków do gotowania na parze w mikrofalówce, i włożyć do mikrofalówki na max 3 min.
Lub zapikać w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.01.2016 16:31
całkiem fajne
Róża1 15.08.2013 07:43
pyszne , na sam widok ślinka cieknie:-)
Sandra9 21.01.2013 11:10
bardzo apetyczne zdjęcie :)
gosia56 21.01.2013 10:43
pycha
Goya 21.01.2013 10:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak