Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka nadziewane w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jabłka 3 szt
ser biały 20 dek
orzechy posiekane 2 łyżki
cukier
śmietana 2 łyżki
jajko 1 szt
dżem 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka nadziewane w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ser rozetrzeć z śmietaną, dodać cukier do smaku i posiekane orzechy.
Krok 1 - jabłka nadziewane w cieście francuskim foto
2
Jabłka obrać wydrążyć gniazda nasienne tworząc dość duże wgłębienie. Ciasto pokroić na kawałki i na każdym ułożyć wydrążoną połówkę jabłka. W środek nakładamy ser i łyżeczkę ulubionego dżemu.
Krok 2 - jabłka nadziewane w cieście francuskim foto
3
Kawałki ciasta zawijamy na kopertę i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Krok 3 - jabłka nadziewane w cieście francuskim foto
4
układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy w temperaturze 220 stopni do zarumienienia, około 20 min.
Krok 4 - jabłka nadziewane w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.02.2014 18:03
super wyglądają
Dorota59 27.08.2013 11:47
wyglądają pięknie
Malinka 28.05.2013 22:09
To ja poproszę do kawki:)
misia53 22.03.2013 01:11
ślicznie i smakowicie wyglądają
traktorek 15.11.2012 16:17
do schrupania
Ewa6274879 25.10.2012 21:11
wyglądają pysznie :)
Lemon 25.10.2012 19:19
uwielbiam
Kuchareczka2 25.10.2012 18:42
poezja
Małgorzata106 25.10.2012 18:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak