Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka nadziewane ryżem z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakalie
cukier do smaku
bita śmietana
mus jabłkowy 9 o smaku brzoskwiniowym
ryż ugotowany 9 łyżeczek
jabłka 3 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka nadziewane ryżem z bakaliami

Z jabłek ściąć wierzch i wydrążyć gniazda nasienne.

Ryż wymieszać z musem owocowym, a jeśli trzeba – dosłodzić. Nadziać jabłka, przykryć ściętym uprzednio fragmentem.

Ułożyć w parowarze i gotować 15 – 20 minut od chwili, gdy woda zacznie wrzeć.

Podawać na ciepło lub zimno. Wierzch posypać bakaliami. Udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak