Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka nadziewane orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
orzechy włoskie 1 szklanka
cytryna 1 sztuka
cukier 4 łyżki
woda 2 łyżki
mleko 2 szklanki
budyń waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka nadziewane orzechami

Kroki postępowania

1
1, oskrobać jabłka i wyciąć z nich środek z pestkami delikatnie nożem tak aby jabłko się nie rozpadło
Krok 1 - Jabłka nadziewane orzechami foto
2
orzechy włoskie zmielić na drobno. sparzyć cytrynę skórkę zetrzeć na tarce i wycisnąć sok
Krok 2 - Jabłka nadziewane orzechami foto
3
rozpuścić cukier w wodzie i na małym ogniu cały czas gotując dodać sok i skórkę z cytryny i orzechy. prażyć ok. 1 min.
Krok 3 - Jabłka nadziewane orzechami foto
4
naczynie żaroodporne posmarować masłem , ułożyć jabłka w jabłka włożyć nadzienie orzechowe.
Krok 4 - Jabłka nadziewane orzechami foto
5
ugotować budyń waniliowy zgodnie z treścią na opakowaniu i polać resztą nadzienia orzechowego . piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok. 40min.
Krok 5 - Jabłka nadziewane orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.09.2015 14:08
Fajny deser.
Róża1 27.10.2013 07:14
wspaniały deser:-)
pestka 08.05.2013 11:08
wspaniały deser
jasiek 08.02.2013 20:08
ale dobre i zdrowe na deser
jasiek 08.02.2013 20:04
ale smakowite
Monika58 08.02.2013 19:59
dobre
gosia56 08.02.2013 19:19
napewno super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak