Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka na szarlotkę

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 kg
ocet 1 szklanki
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka na szarlotkę

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jabłka pokroić w kostkę, zalać octem i odstawić na noc.
Krok 1 - Jabłka na szarlotkę foto
2
Następnie dodać cukier i smażyć około godziny cały czas mieszając . Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut.
Krok 2 - Jabłka na szarlotkę foto
3
Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut
Krok 3 - Jabłka na szarlotkę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 20.09.2013 22:16
smaczne, też lubię takie całe kawałeczki jabłek w słoiku
jasiek 20.09.2013 18:14
pyszności w słoiku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak