Jabłka na szarlotkę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 kg
  • ocet

    1 szklanki
  • cukier

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jabłka na szarlotkę foto
Wykonanie:
Jabłka pokroić w kostkę, zalać octem i odstawić na noc.
Krok 2 - Jabłka na szarlotkę foto
Następnie dodać cukier i smażyć około godziny cały czas mieszając . Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut.
Krok 3 - Jabłka na szarlotkę foto
Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 20.09.2013 22:16
smaczne, też lubię takie całe kawałeczki jabłek w słoiku
jasiek 20.09.2013 18:14
pyszności w słoiku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat