Jabłka na szarlotke

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane jabłka kroimy w kostke.Do rondelka wlewamy szklanke wody wkładamy jabłka tak aby całe były przykryte.Gotujemy na wolnym ogniu do miękości.Przestudzone jabłka wkładamy do słoików pasteryzujemy ok 20 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 18.09.2010 20:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat