Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka na jęczmiennym biszkopcie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jajko 3 sztuki
mąka pszenna 85 g
młody jęczmień sproszkowany 20 g
cukier 135 g
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki

jabłka

jabłko winne ok. 1 kg
woda 250 ml
cukier 100 g
budyń śmietankowy 1 ( bez cukru)
woda ok. 1/4 szklanki ( do budyniu)
Imbir kandyzowany 4/5 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka na jęczmiennym biszkopcie

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy z cukrami do białości.
Mąkę mieszamy z młodym jęczmieniem i po łyżce dodajemy do ubitych jajek.
Ciasto pieczemy ok. 20 minut. Studzimy.
Krok 1 - Jabłka na jęczmiennym biszkopcie foto
2
Obrane jabłka kroimy w kostkę.
Gotujemy wodę z cukrem, dodajemy jabłka, posiekany imbir i prażymy kilka minut.
Budyń rozprowadzamy w 1/4 szklanki wody i dodajemy do jabłek, chwilę gotujemy.
Krok 2 - Jabłka na jęczmiennym biszkopcie foto
3
Gorącą masę nakładamy na biszkopt, studzimy, potem wkładamy do lodówki.
Po ok. godzinie można kroić ciasto.
Krok 3 - Jabłka na jęczmiennym biszkopcie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 05.09.2016 12:59
wyglada bardzo ciekawie!
Anna169Hosz 22.08.2016 08:53
Muszę upiec taki biszkopt.
gusia1000 22.08.2016 00:51
Pomysłowo i smacznie.
Mniam 21.08.2016 23:42
Ładne kolorki :)
w mojej kuchni 21.08.2016 22:57
zabieram pyszny przepis
Ewa Wojtaszko 21.08.2016 22:21
fajne,i jakie fajne kolory
RenataZ-et 21.08.2016 19:56
rewelacyjny pomysł
Stenka 21.08.2016 18:58
ciekawa propozycja
Beatris 21.08.2016 18:53
Pysznie wygląda, z przyjemnością zjadłabym kawałeczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak