Jabłka na jęczmiennym biszkopcie

Jabłka na jęczmiennym biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • jajko

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    85 g
  • młody jęczmień sproszkowany

    20 g
  • cukier

    135 g
  • cukier waniliowy

    1/2 łyżeczki

jabłka

  • jabłko winne

    ok. 1 kg
  • woda

    250 ml
  • cukier

    100 g
  • budyń śmietankowy

    1 ( bez cukru)
  • woda

    ok. 1/4 szklanki ( do budyniu)
  • Imbir kandyzowany

    4/5 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jabłka na jęczmiennym biszkopcie foto
Jajka ubijamy z cukrami do białości.
Mąkę mieszamy z młodym jęczmieniem i po łyżce dodajemy do ubitych jajek.
Ciasto pieczemy ok. 20 minut. Studzimy.
Krok 2 - Jabłka na jęczmiennym biszkopcie foto
Obrane jabłka kroimy w kostkę.
Gotujemy wodę z cukrem, dodajemy jabłka, posiekany imbir i prażymy kilka minut.
Budyń rozprowadzamy w 1/4 szklanki wody i dodajemy do jabłek, chwilę gotujemy.
Krok 3 - Jabłka na jęczmiennym biszkopcie foto
Gorącą masę nakładamy na biszkopt, studzimy, potem wkładamy do lodówki.
Po ok. godzinie można kroić ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 05.09.2016 12:59
wyglada bardzo ciekawie!
Anna169Hosz 22.08.2016 08:53
Muszę upiec taki biszkopt.
gusia1000 22.08.2016 00:51
Pomysłowo i smacznie.
Mniam 21.08.2016 23:42
Ładne kolorki :)
w mojej kuchni 21.08.2016 22:57
zabieram pyszny przepis
Ewa Wojtaszko 21.08.2016 22:21
fajne,i jakie fajne kolory
RenataZ-et 21.08.2016 19:56
rewelacyjny pomysł
Stenka 21.08.2016 18:58
ciekawa propozycja
Beatris 21.08.2016 18:53
Pysznie wygląda, z przyjemnością zjadłabym kawałeczek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat