Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka
powidła śliwkowe (węgierkowe)
cukier brązowy
cynamon
wiórki kokosowe
rodzynki
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka na gorąco

Środek jabłek należy wydrążyć. Zrobić farsz: 3 łyżki powideł śliwkowych wymieszać z łyżeczką cynamonu, rodzynkami, szczyptą imbiru i brązowym cukrem. Posypać wiórkami kokosowymi i włożyć do piekarnika na około 20 min w temp. 180stopni. Podawać na gorąco. Można dodatkowo polać bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 16.01.2012 18:23
lubię takie
jerry1 11.01.2012 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak