Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
woda 2 szklanki
cukier 2 łyżki
ocet 10 % 1/2 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka nasion
Goździki całe Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka marynowane

Jablka obrac pokroic w grube plastry. Usunac gniazda nasienne. Ulozyc na sicie i zanurzyc na kilka minut we wrzatku. Oplukac w zimnej wodzie. Ulozyc w sloikach, dodac gorczyce, gozdziki. Wode z octem, cukrem i sola zagotowac. Goraca zalewe wlac do sloikow. Sloiki wstawic do rondla z ciepla woda i pasteryzowac przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.03.2012 08:46
pycha
suzana 05.01.2011 14:43
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak