Jabłka kiszone

Jabłka kiszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście czarnej porzeczki

    5 dag
  • woda

    5 l.
  • miód

    10 dag
  • sól

    5 dag
  • mąka

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W wyparzonym kamiennym słoju układamy warstwami jabłka i liście porzeczek , wcześniej umyte. Ostatnią warstwą powinny być liście . Następnie zagotować wodę z miodem i solą wlej zawiesinę z 10 dag mąki rozmieszanej w szklance wody , wymieszać i ostudż , zalej jabłka przykryj talerzem i obciąż . Musi tak pozostać 5 tygodni a potem przełóż je do słoików .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

freekate

20.01.2012 05:28
zdecydowanie muszę wypróbować

caralajna

15.01.2012 12:22
no właśnie, wiem że się kisi jabłka ale nigdy nie jadłam i ciekawa jestem jak smakują..

cooleczka

15.01.2012 11:32
ale ciekawe :) a z czym się je takie jabłka?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat