Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka karmelowe z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1-2
masło 2 łyż
miód 2 łyżeczki
alkohol 1/2 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka karmelowe z bitą śmietaną

Jabłko kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy 2 łyżeczki miodu i ok.odrobinę pół kieliszka dowolnego alkoholu,kiedy masło się zrumieni wrzucamy plasterki jabłka i smażymy je na wolnym ogniu tak długo aż miód z masłem się skarmelizuje a jabłuszka będą mięciutkie i obklejone karmelem.
Wyjmujemy na talerzyk i podajemy z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 11.02.2012 18:26
suuuuper!
noculos 11.02.2012 18:26
suuuuper!
Kate131 06.07.2011 09:36
dobre
Jolanta40 19.03.2011 11:19
pyszności
Iwusia 26.02.2011 23:35
super :)
Tika4444 09.01.2011 12:03
super deser
iknkirke 29.11.2010 09:11
pycha
Allice 25.11.2010 18:09
Cudownie wyglądają!
zuzanna6 21.11.2010 08:51
Aż ślinka leci,fantazja.
Justyna223 12.11.2010 06:10
pyszności
Dorota71 20.09.2010 11:54
niebo w gębie
pauluna
pauluna 24.08.2010 15:33
pycha
RenataZ-et 24.08.2010 10:59
Na pewno są pyszne!!
kozkaska 17.06.2010 23:08
Rewelacja ,już wypróbowałam :)
marzencia2007 17.06.2010 13:20
jak zrobisz t zapros mnie :D
sylwiaweg11 17.06.2010 10:57
Dobry ,szybki sposób na coś słodkiego ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak