Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka faszerowane wątróbką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
wątróbka drobiowa 40 dag
majeranek 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
mąka do obtaczania
mleko 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka faszerowane wątróbką

Kroki postępowania

1
Jabłka przekroić na pół i wydrążyć miąższ na 1,5 cm od skórki.
Wątróbkę oczyścić z błon i flaczków, wypłukać i namoczyć w mleku 30 minut.
Pokroić w kostkę i obtoczyć w mące.
Cebulę również pokroić w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię włożyć cebulę i wątróbkę, smażyć około 3 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 1 - Jabłka faszerowane wątróbką foto
2
Doprawić do smaku solą, majerankiem i pieprzem.
Krok 2 - Jabłka faszerowane wątróbką foto
3
Farsz wkładać w jabłka.
Piec około 10 minut w temp. 190 stopni.
Krok 3 - Jabłka faszerowane wątróbką foto
4
Podawać na ciepło.
Krok 4 - Jabłka faszerowane wątróbką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 14.02.2014 19:53
Wątróbkę uwielbiam, ale rzadko ją robię :(
Lis 01.12.2013 23:45
Smakowite połączenie smaków i bardzo ciekawy pomysł
SmakolykiJoanny 29.11.2013 11:08
Na pewno ciekawy smak ma to jabłuszko.
dodi 29.11.2013 09:26
super połączenie smaków
as28 29.11.2013 09:20
fajny pomysł
Monia 29.11.2013 09:00
Fajny pomysł, smaczny :)
Renata9 29.11.2013 08:37
pomysłowe jedzonko
iwi 29.11.2013 07:08
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak