Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka (dodatek do mięsa)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka antonówki 1, 5 kg
olej 10 łyżek
woda zimna 0, 75 szklanki
sól 0, 5 łyżeczki
cukier 15 dg
Majeranek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka (dodatek do mięsa)

Jabłka obrać oraz pokroić w ćwiartki lub ósemki. Następnie włożyć do wody i gotować (mają być tylko trochę miękkie; uważać, by się nie rozgotowały). Do ciepłych jabłek dać pozostałe składniki i wymieszać. Włożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak