Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do szarlotki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
sok z cytryny 1/2
woda 1/2 szklanka
cukier 1 szklanka
laska wanilii 1/2
Cynamon cały Prymat 1 kawałek
rodzynki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do szarlotki

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, podlać wodą i dusić na małym ogniu, aż jabłka zmiękną. Zasypać cukrem, dodać wanilię, rodzynki i korę cynamonu. Wymieszać i gotować, często mieszając, aż jabłka zaczną się rozpadać. Usuwamy laskę wanilii. Gorącą masę przełożyć do słoików, mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem, przykryć ściereczką i zostawić do wystygnięcia.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak