Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do szarlotki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1.5 kg.
cukier 0.5 szkl.
woda 0.5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do szarlotki

Jabłka obieramy,usówamy gniazda nasienne.Myjemy i kroimy w kostkę.Przekładamy do garnka,podlewamy wodą.Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 35 min.Mieszamy od czasu do czasu.Pod koniec kiedy dodajemy cukier.Mieszamy.Gotujemy jeszcze około 10 min.Gotowe jabłka można przełożyć do słoików i zapasteryzować lub użyć od razu do ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 21.01.2014 12:37
Robię podobnie, pycha
ONY_za_kare 29.04.2013 09:53
zapasów nigdy za wiele :) ale przynajmniej jak najdzie ochota to wystarczy odkręcić słoik! super!
fotoviderek 12.04.2013 09:26
Dobrze mieć w zapasie :)
Bernadeta1 07.02.2013 09:31
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak