Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do szarlotki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1,5 szkl
cynamon Prymat 1 łyżka
kasza manna 6 łyżek
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do szarlotki

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Przykrywamy pokrywką i gotujemy do czasu aż jabłka zaczną się rozpadać i wrzucamy cukier. Tak gotujemy do czasu aż jabłka się całkowicie rozpadną a woda odparuje. Tak ugotowane jabłka studzimy, a następnie dodajemy cynamon i kaszę mannę, dobrze mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja25 25.12.2012 13:07
pycha
wyattearp 25.12.2012 12:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak