Jabłka do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • cukier

    2 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i nasion. Przygotowane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z utartych jabłek usuwamy nadmiar soku. Do przygotowanych jabłek dajemy cukier, cynamon i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie mieszamy, aby cukier się rozpuścił. Tak przygotowane jabłka są smaczne dając do środka ciasta kruchego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 26.01.2014 18:23
super jabłuszka
barbara11561 06.08.2013 12:52
takie też robie
Iwusia 21.07.2013 22:06
też takie lubię
MagdaXXX 04.07.2013 21:15
mniam mniaam
IlonaAlbertos 15.06.2013 23:41
Do szarlotki w sam raz :)
mirosława4 03.05.2013 19:38
dobre też do naleśników :)
Katarzyna59 24.04.2013 12:33
bardzo fajny przepis
smakoszek 29.03.2013 18:11
uwielbiam takie do szarlotki
Dorota37 07.01.2013 16:05
lubię jabłka jako dodatek do ciasta
Natalia/tubisiek 16.11.2012 18:11
robię tak samo ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat