Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik ze skórką pomarańczową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl
margaryna 200 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 150 gram
żółtko jajek 4 szt
białko 4 szt
cukier 150 gram
skórka z pomarańczy lub limonki 1 łyżka
barwnik żólty 1 łyżeczka
konfitura 500 z jabłek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik ze skórką pomarańczową

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypałam na stół z proszkiem do pieczenia zrobiłam zagłębienie i dałam 4 żółtka posypałam cukrem , dodałam rozpuszczoną margarynę i zagniotłam ciasto. Włożyłam do okrągłej formy wysmarowanej masłem ciasto nakłułam widelcem.
Krok 1 - Jabłecznik ze skórką pomarańczową foto
2
Wyłożyłam z słoika konfiturę z jabłek posypałam skórka pomarańczową.
Krok 2 - Jabłecznik ze skórką pomarańczową foto
3
Białka ubiłam z cukrem dodałam barwnik żółty i wyłożyłam na ciasto.
Krok 3 - Jabłecznik ze skórką pomarańczową foto
4
Piekłam w 160 stopniach godzinę.
Krok 4 - Jabłecznik ze skórką pomarańczową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 05.11.2012 17:05
super
SmakolykiJoanny 05.11.2012 16:54
przeważnie wszystko mi smaczne wychodzi :)
Marta1986 05.11.2012 16:29
pycha
ewka1978 05.11.2012 16:27
muszę spróbować bo wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak