Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z serem
Kroki postępowania
Pojemnik z ciastem wstawić do lodówki. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki.
Upieczone i wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
mąka krupczatka | 300 gram |
cukier puder | 200 gram |
mąka ziemniaczana | 2 łyżka |
masło | 200 gram |
twaróg | 250 gram |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 2 sztuka |
jabłka | 1,2 kilogram/obrane, pokrojone |
cynamon | 1 łyżeczka |
rodzynki | 50 gram |
cukier | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: