Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z serem
Kroki postępowania
Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto- usiekać nożem składniki, zagnieść i odstawić na ½ godziny do lodówki.
mąka tortowa | 20 dag |
masło | 14 dag |
smalec | 1 łyżka |
cukier puder | 8 dag |
żółtko jajek | 2 szt. |
rum | 4 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1/2 torebki |
jabłka | 75 dag |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do formy |
składniki na masę serową: | |
ser biały | 25 dag |
masło | 5 dag |
cukier puder | 8 dag |
jajko | 1 szt. |
budyń śmietankowy | 1/2 torebki |
śmietana gęsta | 6 dag |
cukier waniliowy | 1 szt. |
aromat pomarańczowy | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: