Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z miętą i pianką w pucharkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 4 sztuki
jabłka twarde 300 g
wrzątek 150 ml
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
mięta liście 3 sztuki
śmietana 30% 200 ml
cynamon do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z miętą i pianką w pucharkach

Galaretkę rozpuszczamy w 150 ml wrzącej wody. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodajemy galaretkę i posiekaną miętę. Mieszamy.

Na dnie pucharków wykładamy biszkopty, a następnie jabłka z galaretką. Wstawiamy do lodówki, by całość stężała. Śmietankę ubijamy na sztywno i wykładamy na jabłka.

Oprószamy lekko cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 05.11.2016 13:55
Bardzo smacznie :)
Konczi 05.11.2016 13:15
Świetny deserek :)
Wacław 05.11.2016 11:43
wg, mnie deser na 5 :-)
Ewelina1991 05.11.2016 10:04
dobry deser
Krystyna32 05.11.2016 09:37
pyszny deser
Patrycja33 05.11.2016 00:03
super lekki deserek:-)
ada.la 04.11.2016 22:04
pyszny deserek
Marta1986 04.11.2016 22:01
mniam pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak