Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z mąki jaglanej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka jaglana 1,5 szkl
siemię lniane 2 łyżki
kakao 1 łyżka
cynamon 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
jajko 3 szt
oliwa 1/3 szkl
jabłka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z mąki jaglanej

Kroki postępowania

1
Jabłka pokroić w kostkę.
Krok 1 - Jabłecznik z mąki jaglanej foto
2
Wszystkie składniki sypkie wymieszać razem.
Krok 2 - Jabłecznik z mąki jaglanej foto
3
Białka oddzielić od żółtego. Żółtka utrzeć z miodem na puch, a następnie ciągle ucierając dodawać na przemian sypkie składniki i oliwę. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać pokrojone jabłka w kostkę i wymieszać. Ciasto przełożyć do podłużnej blaszki i piec w temp. 180 st przez ok. 40 min.
Krok 3 - Jabłecznik z mąki jaglanej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak